30-01-2019

In de maand januari heeft onze basisschool gewerkt aan een You Are Good-week met als thema elkaar helpen. De groepen delen hun bevindingen:
Groep 1/2 : “We hadden een boek van Haas en Mol en dat was heel leuk en die hebben Juf Jeanne en juf Ilse en juf Michelle heel veel voorgelezen. Die hadden elkaar goed geholpen. We hadden ook een ander boek over een rode kip en die werd niet goed geholpen. En dat was niet fijn. Groep 6 en 7 hebben ons dingetjes geleerd, zoals veters strikken, letters schrijven, een moeilijke puzzel maken en leren tellen. Dat was ook erg leuk. O ja, en leren metselen!”
Groep 3: de kinderen mochten aan het begin van de YAG-week bedenken waar zij graag hulp bij zouden krijgen. Op woensdag kwamen de kinderen van groep 6-8 om deze “hulpwensen” te vervullen. Hieronder enkele reacties vanuit de groep:
“Ik vond het leuk dat ze kwamen helpen. Ze hebben mij een vliegtuigje leren vouwen.”
“Ik vond het leuk om meer voetbaltrucs te leren.”
“Ik vond het leuk, dat ze hele moeilijke puzzels met mij deden… met allemaal getallen.”
“Ik vind het fijn, dat ik nu heel hoog kan schieten.”
“Ik vond die moppenboekjes grappig en ik heb ook moeilijke letters geleerd door die moppenboekjes.”
“Ik vond het fijn dat de grote kinderen mij hielpen met de moeilijke letters.”
“Ik vond het leuk om met hun spelletjes op het chromebook te doen.”
“Ze hebben mij geleerd om de bal langer hoog te houden.”
“Ze hebben mij veters leren strikken.”
“Ik heb door hun sneller leren lezen.”
Al met al, dus erg leuk en zinvol zo'n uitwisseling!
Groep 4/5: "De mensen van het Thomashuis uit Keldonk, zijn bij ons geweest voor de You Are Good week. Want deze week staat in het teken van aardig zijn en elkaar respecteren. We hebben met de mensen van het Thomashuis heel veel leuke dingen gedaan bijvoorbeeld: kopje koffie gedronken. En daarna hebben we getekend en daarna hebben we een spelletje gedaan en dat heet: ra ra wat teken ik? En we hebben nog liedjes gezongen en toen gingen ze naar huis".
Groep 6/7 ging op bezoek bij Simeonshof in Erp. Maar dat was geen gewoon bezoek. De leerlingen hadden namelijk prijzen gemaakt voor de bingo! En ze mochten meehelpen met het spelen van de bingo. Natuurlijk was het heel gezellig en er waren veel bingo’s . En toen groep 6/7 terug naar school liep, hebben we het nog veel over de gezellige bingo gehad. Groep 6/7 zelf vond het een topdag! En hopelijk de bewoners van Simeonshof ook.
Groep 6-8 : "De week begon met de opening, er kwamen mensen van de speelgoedbank en ze vertelden erover. We konden de hele week speelgoed meenemen waar je niks meer mee doet. Nu hebben we een podium overvol met speelgoed, dat allemaal naar de speelgoedbank gaat. Maandagmiddag kwamen er ouderen uit het Simeonshof op bezoek. Die hebben wij een rondleiding gegeven en wat koffie en thee. We vonden het allemaal leuk om ze blij te maken. Iedereen uit de school had een wens bedacht voor de klas en voor zichzelf. Wij zijn woensdag bij groep 3 op bezoek geweest, om hun wensen te vervullen. We zijn heel enthousiast bezig geweest, en uiteindelijk zijn alle wensen vervult. Dat ging heel goed daarom hebben we donderdagmiddag nog even een spelletje met ze gespeeld!"